کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه ای بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج تاکید کرد: افراد جهت استفاده از کپسول های آتش نشانی در مواقع ضروری، باید آموزش های لازم را فرا گیرند.
کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه ای بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج تاکید کرد: افراد جهت استفاده از کپسول های آتش نشانی در مواقع ضروری، باید آموزش های لازم را فرا گیرند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ حمید حکمت منش افزود: به محض مشاهده هرگونه آتش سوزي ضمن تماس با شماره تلفن 125 و با حفظ خونسردي كامل و معرفي خویش، محل دقيق آتش سوزي را به مسئول دریافت پيام اعلام نمایيد.
وی اظهار داشت: تا رسيدن گروه آتش نشاني منطقه به محل، از امكانات موجود در محل نظير خاموش كننده هاي دستي جهت پيشگيري از توسعه حریق و خاموش كردن آتش استفاده نمایيد.
حکمت منش درباره نحوه استفاده از کپسول های آتش نشانی یادآور شد: در موقع بروز آتش خونسردی خود را حفظ نموده و با برداشتن خاموش کننده مناسب به سمت آتش حرکت نمایيد، نوع آتش را مشخص کرده و در صورت استفاده از کپسول پودر و گاز ابتدا آن را تکان دهيد، اگر آتش در محيط باز است پشت به وزش باد بایستيد.
وی ادامه داد: ضامن کپسول را بکشيد، ریشه آتش را هدف گيری کنيد و دستگيره را فشار دهيد، با حرکت جارویی از یک طرف به سمت دیگر، آتش را خاموش کنيد.
وی با بیان اینکه قبل از اطفای آتش سوزی برقی، باید جریان برق را قطع کنيد، افزود: از کپسول دی اکسيد کربن جهت اطفای حریق ناشی از برق استفاده کنيد، در صورت آتش گرفتن تابلوی برق به صورت ضربدری آن را باید خاموش کرد.
وی با اشاره به اینکه همواره باید تاریخ شارژ کپسول ها را بررسی نمود، توصیه کرد: خاموش کننده باید در فاصله ای دورتر از مواد مخاطره آميز نصب شود و قبل از حصول اطمينان از خاموش شدن آتش محل را ترک ننمایيد و کپسول های استفاده شده را به پهلو خوابانده تا به اشتباه مجدداٌ مورد استفاده قرار نگيرد.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج همچنین نکاتی را درباره نحوه استفاده از فایرباکس بیان کرد و گفت: درب جعبه را با کليدی که در مقابل دید شما در محفظه قرار دارد باز کرده، حلقه شلينگ آتش نشانی را در جهت زاویه 90 درجه به سمت بيرون جعبه هدایت و با چرخاندن حلقه، شلينگ ها را از روی آن خارج نمایيد، سر نازل آماده روی شلينگ را به دست گرفته و به سمت آتش حرکت نمایيد.
حکمت منش ادامه داد: هيچگاه به صورت انفرادی از جعبه آتش نشانی و باز کردن شير آب استفاده نکنيد زیرا ممکن است به فرد آسيب وارد کند.
وی اظهار داشت: قبل از باز کردن شير فلکه آب اقدام به باز کردن شير نازل ننمایيد، شير نازل را به سمت کانون آتش نشانه گرفته و تا دفع کامل آتش به عمليات ادامه دهيد، در صورتيکه محل آتش سوزی از طول شلينگ آماده طویل تر باشد باید از لوله یدکی که در جعبه است، جهت امتداد دادن شلينگ استفاده نمود.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج یادآور شد: پس از اتمام عمليات باید شلينگ از محل کوپلينگ باز و بعد از آبگيری و خشک شدن دوباره بصورت اول پيچيده شود و هنگام پيچيدن، شلينگ یدکی را به صورت رول پيچيده و شلينگ آماده را دو لایه به دور حلقه دوار پيچيد.
حکمت منش در پایان تصریح نمود: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت، آموزش استفاده از کپسول های آتش نشانی و فایرباکس به صورت سالیانه به پرسنل الزامی است.15
انتهای پیام/